U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Wie zijn wij?

Zorg & Dier is het bedrijf van Jessica Pol en John de Groot. Jessica is dierenarts die de dieren van de benodigde veterinaire zorg voorziet. John  begeleidt de dagelijkse activiteiten in de zorgboerderij.

 

 Jessica Pol

Bij Jessica Pol (1970) is het omgaan en verzorgen van dieren er, met twee dierenartsen als ouders en een actieve jeugd op het platteland, met de paplepel ingegoten. Ze heeft altijd met pony's en paarden in de sport gereden: dressuur, springen, cross (samengestelde wedstrijden) en heeft ervaring in natural horsemanship. Met honden heeft ze ervaring met gehoorzaamheidstrainingen, behendigheid en heeft ze IPO-trainingen (pakwerk) gevolgd. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt, door in 1998 af te studeren als dierenarts aan de Universiteit van Utrecht. Sindsdien heeft ze bij diverse dierenartsenpraktijken in Nederland gewerkt. Ze is allround dierenarts, wat betekent dat ze alle diergroepen kan en mag behandelen. Elk dier, van klein tot groot, heeft haar interesse, maar haar specialisatie ligt met name op paarden en kleine huisdieren.

Uitgangspunt bij haar handelen zijn Tender Loving Care en haar bereidheid om veel aandacht en tijd te geven aan het zieke dier. Het herstel van het zieke of verwaarloosde dier staat voorop. Daarnaast heeft Jessica uitgebreide kennis van gedrags­patronen van dieren en de wijze waarop dit gedrag op positieve wijze kan worden beïnvloed. Met name honden en paarden zijn hiervoor dankbare diergroepen. Omdat hun gedrag vaak een reactie is op het gedrag van de eigenaar of verzorger, kan deze daarmee een spiegel wordt voorgehouden. Jessica is perfectionistisch van aard en wil daarom dingen altijd beter, mooier en/of uitgebreider doen dan dat de tijd toelaat.

 

 John de Groot 

John de Groot (1968) heeft van kinds af aan zijn vrije tijd besteed aan knutselen en tuinieren en doet dit nog steeds. Hij omringde zich altijd met kleine huisdieren, zoals cavia's, konijnen, kippen, duiven, tropische vogels en aquariumvissen. Al sinds zijn tiende levensjaar fokt hij het sierduivenras Oud-Hollandse Meeuw waarmee hij ook deelneemt aan tentoonstellingen. In 2001 kocht hij een klusboerderij die nu zover is verbouwd dat deze weer voldoet aan de huidige wensen en eisen. Daarin is ook onze zorgboerderij gevestigd. John is in zijn element als hij kan zorgen en werken in een omgeving waar rust, overzicht en regelmaat heerst. Binnen deze omgeving worden steeds weer nieuwe projecten aangepakt.

Vanwege zijn interesse in dieren en planten is hij in 1987 gaan studeren aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen waar hij in 1993 is afgestudeerd. Daarna bekleedde hij verschillende functies in de branches ICT, agrarische productie, afvalinzameling en –verwerking en duurzame energie. Met name het enthousiasmeren en coachen van mensen in veranderende omgevingen geeft hem veel energie waaraan hij zich met veel plezier en geduld wijdt. Met de nodige humor weet hij lastige situaties waar nodig te relativeren.  John heeft een continue stroom aan ideeën die goed van pas komen bij de werkzaamheden van de zorgboerderij.